A TÖRTÉNET, HOGYAN LETTEM FOTOGRÁFUS

A fényképészet, mint a nevében is benne van, a fény leképzéséről szól, de nem mindegy, hogy milyen módon. Mindig is érdekelt a képalkotás, annak pedig minden technikai majd később művészeti aspektusa. Rövid bemutatkozásomban már említettem, hogy 2005 körül kezdtem el érdeklődni a fotózás iránt, melynek az első fényképezőgépemmel indultam neki, amit általános iskolai ballagásomra kaptam még szüleimtől ajándékba, ez egy Nikon Coolpix 2100 digitális fényképezőgép volt (2 Mp), eleinte ezzel fedeztem fel túrázásaim alatt a Bükk hegység és a természet szépségeit. Kiváló makró fotókat készítettem vele, legalábbis akkor még ezt gondoltam, de persze minden kezdet nehéz.

Amikor már magasabb szintre akartam lépni a pénzem még mindig nem volt meg rá sajnos, de már nagyon vágytam egy tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépre, melyre máig emlékszem, hogy Ádám János-tól (fotó riporter) kértem tanácsot, hogy ő mit javasol. Mindenképp tükörreflexes gépet ajánlott, de gondoltam még jó lesz számomra a kettő közti átmenet,

részben mert nem tudtam volna még megvenni magamnak, másrészt pedig azért, mert kiszerettem volna járni a ranglétrát. Így a következő masinám egy Panasonic Lumix DMC-FZ8-as lett, mely nem volt rossz, de azért jó sem, a gyengébb fényviszonyokat kevésbé bírta, tudni illik ez egy átmenet a hagyományos digitális fényképezőgép és a tükörreflexes gépek között (bridge gép). Előnye a nagy átfogású zoom volt, itt már sok-sok absztrakt és már egy-egy alkalommal akt fotó is született, ezért már a portréktól sem riadtam vissza, el is kezdtem publikálni 2007-ben a www.fotosokvilaga.hu magyar neves fotográfusok közösségében, valamint a nemzetközi www.flickr.com közösségében, amelynek tagjaitól időről-időre nagyszerű dolgokat tudtam elsajátítani, mert érdekelt, így megszállottjává váltam.

Ismét szerettem volna szintet lépni, melyet az első DSLR vázam, egy Canon EOS 40D váltásával képzeltem el, de a még pénzem mindig nem volt meg teljesen rá, ezért diák ill. éjszakai munkát vállaltam, amiben édesapám segített, így hamar megtudtam vásárolni. Hálás vagyok, hogy megdolgozhattam érte, mert így tudtam értékelni később, valamint azért is, hogy ő egy Canon EOS 30D vázzal és az 50 mm f1.8-as portré objektívvel kedvet csinált nekem, voltaképp kölcsönkaptam időnként, amit hétvégente a munkahelyéről hozott haza.

Ezzel a vázzal már munkát is tudtam vállalni, éppen ezért 2009-ben a miskolci Szemerébe iratkoztam be, hogy elvégezhessem a 2 éves alkalmazott fotográfus szakot, amellyel már hivatalosan is elindíthattam a vállalkozásomat később.

Sok-sok fotózást és tapasztalatszerzést követően mertem belekóstolni 2010 körül az esküvői fotózásba, eleinte egy család-barát esküvőjén. amely fotózás tekintetében is hála istennek nagyon jól sikerült, így később a testvérének is én örökíthettem meg a nagy napjuk minden pillanatát.

Technikailag tovább lépve később Canon EOS 60D-re váltottam, melyet később egy Canon EOS 80D követett. Jelenleg Canon EOS 90D-vel dolgozom néhány nagyszerű Sigma Art típusú optikával!

Nagyon megkedveltem a "fotósok világát", így folyamatos technikai fejlesztések és tanulás mellett, mely még most is folyamatosan tart, így jutottam el a napjainkig ezen a pályán.

BÍZOM BENNE, HOGY AZ EDDIGI TAPASZTALATAIMAT ÉS TUDÁSOMAT ALKALMAZVA ÖRÖK EMLÉKET ALKOTHATOK MAJD NEKTEK IS, LEGYEN SZÓ EGY ESKÜVŐRŐL, VAGY EGY EGYÉB MÁS ALKALOMRÓL!
Esküvői kreatív werk video
Kálmán Attila Photography
LÉPJ VELEM KAPCSOLATBA!